Jump to content

Resetting DPS?


A hunt 2 remember
 Share

Recommended Posts

Not sure WTH happened... but all the sudden Bear wants to take a HARD RIGHT!!! Thought it was brake related... but when you hit the brakes... He tracks straight... So... after jacking the front end.... pulling the wheels and starting him up.... HARD RIGHT CLYDE!!!! And as soon as you turn off the key and he cycles down.... it loses pressure and turns left a bit.... Problem is the dealer is out until the 26th of July.... So it's time to figure out how to reset the DPS unit... and since getting a real manual from my dealer is like pulling molars from a snake... I'm assuming something happened in the install of the turn signal kit... ITS TIGHT UP THERE WITH A HEATER... But feel the DPS still works... just needs recalibrated/ centered... 

Center wheel.... turn on key while holding the brake, flip the lights on three times... type of thing... hopefully not a buds situation....

Link to comment
Share on other sites

There’s something in the owners manual about not grounding the winch around the power steering unit  Maybe check your turn signal ground and see if it’s causing some interference of some kind with the steering unit. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Superchicken said:

There’s something in the owners manual about not grounding the winch around the power steering unit  Maybe check your turn signal ground and see if it’s causing some interference of some kind with the steering unit. 

Definitely hoping it's something like that... while my grounds are nowhere close too the OEM studs... ALTHOUGH!!! That does bring up a VALID point.... I may have a loose ground somewhere WREAKING HAVOC!!! Shouldn't be too hard to find though..  while I have added quite a bit... it has only been in the past few days of noticing it. So it definitely happened during the turn signal install.... I know they say bad things happen in 3's, BUT THREE FREAKIN' MONTHS???? COME ON ALREADY!!!! Now?? www.powersport-diag.com  for a BUDS 2 unit to hopefully reset the DPS unit. 

Link to comment
Share on other sites

Well start pulling fuses and recheck the wiring. With all your add ons it could be a number of things. I’d start with the blinkers first as that’s your newest mod but don’t rule out all the others just cause they worked b4. These electrical issues are why I always solder every connection and heat wrap plus electrical grease the heck out of everything harness I can reach. 
id also dbl check my work at those new axles you put in. Could have just taken a few rides to loosen or come loose. Sure seems like it’s going to be electrical with it going hard right as you say I guessing that means all the way. Did it go hard right fast as if you were cranking the wheel for donuts?  or was it a slower hard right like your trying not to tear up the grass well turning?

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Hkb82 said:

Well start pulling fuses and recheck the wiring. With all your add ons it could be a number of things. I’d start with the blinkers first as that’s your newest mod but don’t rule out all the others just cause they worked b4. These electrical issues are why I always solder every connection and heat wrap plus electrical grease the heck out of everything harness I can reach. 
id also dbl check my work at those new axles you put in. Could have just taken a few rides to loosen or come loose. Sure seems like it’s going to be electrical with it going hard right as you say I guessing that means all the way. Did it go hard right fast as if you were cranking the wheel for donuts?  or was it a slower hard right like your trying not to tear up the grass well turning?

Well, it's like i just won Talladega for my first Nascar win!! In the "TRUCK" series.... 

Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, plumber802 said:

Following this thread for the outcome. I hope that it's an easy fix.

Not sure about easy.... but the BUDS/BUDS2 unit alone was 700.00 then the Service manual @ 180.00 it hasn't been cheap... DOH!!! BUDS unit hopefully shows up next Monday we'll see due to the holiday and after hooking it up it is only an adjustment back to center and NOT a steering motor... FINGERS CROSSED!!

Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, Andystoy19 said:

The service manual is a 2016, there is a supplement that takes you up to 2019 that is about 1/5 the size of the manual for a small additional charge.😉

 

I'm hoping what they have coming is the complete index.. it actually looked like three sections.... but I may be wrong... does it have a decent section on resetting the DPS?

Link to comment
Share on other sites

  • Yes the manual is indexed with each major component and it usually has a troubleshooting section as well as how to reset any component that requires Buds to reset. The supplement is set up the same and includes all the new updates and additions from year to year. ☺️
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...