Jump to content

Few issues need help with ?


TrueBlue
 Share

Recommended Posts

Hi guys

 I have a few issue on my 2019 Max Cab H10 XT with 22 hours.  I’m not complaint yet but when you pay this much coin for a utility vehicle I expect more.  Just sold my 2014 Kawasaki Teryx 4  LE vinyl cab , was very noisy and dusty but built like a tank “no issues “ it had 11,000 klm 

1.  Brake squeal ?

2.  Annoying squeaking from dump  area ?

3.  Biggest one is the Rattle/Clunking in the front end when riding slow over wash board type rocky dirt roads it’s been there from day one and again only 20 hrs on it.  It’s like someone left a wrench or screw driver inside the dash or front end area. I’ve tore the thing apart trying to find it. I’ve put silicone or foam padding on and between everything I can see inside the dash area but no luck. Another way I can describe it is like a worn out Sway bar link knock or a bad ball joint.  I jacked up the front end under the center body and had jack stand under it and shook the links and used a bar and lifted under the tires but it’s solid ??  I’m at a lost as to what else to check !

Thanks TB

Link to comment
Share on other sites

1. I get the brake squeal from time to time. I can usually get it to go away by going about 25 mph and then stepping on the brakes real hard down to almost 0 mph. I think most guys are switch the pads out to get rid of this squeal completely. I think Hawk pads?

2. I haven't experienced any dump area squeaking.

3. There is definitely some sort of vibration rattle in the front end at about 10 mph for me. At about that speed there is some sort of harmonics that makes it sound like a thin piece of metal in the front end is flexing fast enough to cause this really annoying audible vibration. I have yet to track it down. I feel like smoother/balanced tires might make it go away. It sure seems like a strange speed/harmonic/balance issue that causes it.

 

 

Link to comment
Share on other sites

I have isolated most of the harmonic vibrations like fan shroud around Radiator, protector Screen in feint if Radiator, Front Side Panels , Bonnet and Checked all Bolts on Front end but this particular noise is a rattle and I  still cannot find it.  Today I tore the front panels off again and found nothing. I even unhooked the sway bar to see if i had a faulty link but it’s still there when I drive slow over a rough area.  I’m wondering if it’s in the steering Rack or the Drive shaft? I don’t notice it when driving faster maybe because the road, tire noise or Engine is drowning it out ?

TB

Link to comment
Share on other sites

Mine is only at about 10 mph. If I go 8 or 12 mph it goes away so I don't think it's just because the engine noise drowns it out. Are you still running the stock Big Horn tires? I'm thinking about getting a smoother/street tire and having them balanced to see if that could be causing the vibration.

Link to comment
Share on other sites

I do have to say that quite a bit of my 2200 miles on mine is gravel road riding and pavement and the big horns still look great it's crazy how well there holding up but the fronts are finally getting some waves in them and they do vibrate the bike at slower speeds on asphalt 

Link to comment
Share on other sites

Update...

The dump squeak is there everyday after a ride and unless I wash the bike it don’t go away. I’ve noticed  that where the round rubber pads meet the chassis under the dump it has the paint rubbed down to shiny surface? Also the locking bars where they latch to the chassis are metal to metal no rubbers on them ?

 

The rattling noise I’m getting in the front end down low or so it seems happens when I drive over a rough rocky area, pot holes or wash board hard packed ground ?   If I hold it around +/- 20 klm per hour it really resinates the rattle.  Today I tried something new driving in an area where I was getting this rattle I put the bike in 4 WD and it seems to be much quieter the noise is gone or seems to be, now I only hear the wine from the 4x4.  Is it normal that the drive shaft spins even when its in 2 WD ?  My next thing to do is remove the drive shaft and see if the rattle is still there. Maybe it’s hitting off something or the carrier is faulty or bad ?

Anyone know how hard it is to get at the drive shaft or what I have to remove ? 

 

TB 

Edited by TrueBlue
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

I'd check all the rubber pads under the dump bed, you should have 4 of them.  2 in the middle area and 2 up close to the cab. One of mine in the center area came out.  Also when you wash it gravel seems to get in the tailgate, might try flushing that out.  Your bed when closed should not have any play up or down in it.  My locking bars are metal to metal but paint has not worn.

I haven't had any noise from the front end.  Maybe the winch hook is loose?  If not check the fluid in the front differential.  Also could be a loose bolt on the shocks that is apparent only when extended?

Link to comment
Share on other sites

Been there and done all that.  The chassis where the middle rubber bumpers are get so hot that the pads stick to the chassis when I open it up. Also I don’t understand why they made a metal to metal locking mechanism for the dump bed should have a Teflon pad on the chassis side ??  As for the front end noise I think it’s still in the drive train like the front drive shaft or front differential. (like I said my next step is removing the drive shaft and see if it’s still there.. that’s another pet peeve stupid pop rivets have to be drilled out to access the drive shaft) I did a full fluid change at 25 hrs and everything was nice and clean and all levels were good.

TB

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

I'm getting the exact same noise in my front end and have had my HD10 in the shop for the third time now. They tell me they can't duplicate what I'm hearing. However, It's at the dealership now, and I'm going to take it for another ride before I load it up in the trailer to bring it home. I've looked at and removed, greased, and done everything short of drilling out and removing the stupid riveted skid plate.  The noise persists.  Initially I thought someone left a wrench or something in the front end, drivers side. Now I'm thinking maybe a sticky shock or something like a bad bushing in the front end. I just can't find out where. Could it actually be in the drive train? It's the driver's side  front, that's for certain, whatever it is.

Link to comment
Share on other sites

Just a quick update, the dealership was not able to duplicate the noise...I told them it was because their roads were too well paved......we needed a tad more bounce....I'm going to attempt to video with sound from my phone the next time...

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...