Jump to content

What octane of fuel are you running?


supersix
 Share

Recommended Posts

There seems to be a debate on what type of fuel to run in the Defender.  I've been running 87 octane.  However I've seen a few guys on facebook mention they had cold starting issues when running a higher octane fuel (93).   What type of fuel are you running?

Link to comment
Share on other sites

I've been running premium only because I feel like when I fill my gas cans I could lose some octane by the time I get around to using them. Not sure if that's even a thing, but for fuel that sits in storage, I usually go with a higher octane for peace of mind. I've had no issues with hard starting since I've been running premium gas in my Defender.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

I store premium in fuel cans (NATO cans) but before a ride I top off with 87. My XMR sips fuel so slowly on even hard days (60 mph) that I’m astonished that I only burn a half tank after 5-6 hours on the trails. I wish my truck could do that!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

When I purchased the HD-10, the Dealer stated that Can Am recommended 87.  I always had preferred running non oxy, non ethanol 93 in all my engines other than the autos.  I have only run 87 in my HD10, and would agree with Dragoon that the fuel efficiency is great.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 4 weeks later...

Just brought mine home last week and have been using ethanol free 90 "recreational fuel" that the station around here sells. It's definitely more expensive...so maybe I should just switch to regular and stay with can-am's recommendations 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

I have a 2020 Can Am Defender Max HD10 with enclosed cab. Most of the issues seem to be related to the very poor service dept where I bought it. Shortly after purchase we began smelling gas after the tank got below 1/4 tank. After a few weeks the gas smell happened after 1/2 tank. We took in and after 5 weeks we got it back, they put a new gas cap on it. That helped for a week, now the gas smell appears after the tank gets below 3/4 tank. Has anyone else had this problem?

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...